Nicholas Heiner maakt nog kans op de wereldtitel in Melbourne

Nicholas Heiner vaart twee stabiele wedstrijden en klimt naar een tweede positie, hiermee is hij nog steeds in de race voor de wereldtitel.

20 december 2019

In temperaturen van 44 graden en een wisselende wind tussen de 10 en 18 knopen, zijn vrijdag twee van de drie geplande wedstrijden gevaren op het WK Finn in Melbourne. Nicholas Heiner vaart twee stabiele wedstrijden met een 8 en een 3 als resultaat. Hij klimt naar een tweede positie, hiermee is hij nog steeds in de race voor de wereldtitel. Morgen wordt de afsluitende medal race gevaren.

“Ik hoorde dat het de heetste dag in 150 jaar was”, reageert Heiner zodra hij van het water komt. “Denk dat wij als Finn zeilers de gelukkigste mensen hier in Melbourne waren, op het water was het prima te doen. Mooie wind, aflandige wind wel en heel stoffig. Maar ik heb een hele mooie zeildag gehad, constant gevaren in twee wedstrijden. Jammer dat we geen derde wedstrijd hebben gevaren. Dat maakt het voor morgen een stuk lastiger om Josh in te halen.”

De Nieuw-Zeelander Josh Junior staat nog steeds aan de leiding met 30 punten. Heiner staat op 46 punten en is de enige die de Nieuw-Zeelander nog in kan halen in de strijd om de wereldtitel. De nummers 3 en 4 staan intussen ook nog steeds dicht bij de zeiler uit Enkhuizen. Berecz (HUN) staat derde met slechts 3 punten verschil op Heiner. Daarna komt de Britse Scott met 51 punten totaal. “Het wordt moeilijk om de wereldtitel te winnen, maar we gaan er zeker voor. In ieder geval moet ik ook zorgen dat we die anderen ook voor blijven. Het wordt een spannende wedstrijd, wil wel bij de matchrace situaties wegblijven en gewoon een goede pot varen. En dan kunnen we hopelijk met een mooie plak naar huis.”

Zaterdag 21 december vindt de afsluitende medal race plaats.

Meer informatie over het WK is te vinden op:
http://sailingresults.net/?ID=80280 

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz