Olympische Spelen worden uitgesteld tot uiterlijk de zomer van 2021

24 maart 2020

De Olympische Spelen van Tokio gaan komende zomer definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op hun site bekendgemaakt. De Spelen worden verplaatst naar een datum "na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021".

Hoofdcoach Jaap Zielhuis laat weten begrip te hebben voor het besluit van het IOC: "Dit besluit komt niet uit de lucht vallen en is begrijpelijk. Het zijn hele bijzondere tijden en de volksgezondheid staat natuurlijk voorop. Dit probleem moet eerst mondiaal onder controle zijn.
De duidelijkheid die we nu krijgen vanuit het IOC is fijn. We gaan nieuwe plannen maken en zullen ons aanpassen aan de situatie. Het heeft nogal wat consequenties voor ons als sportploeg, maar de extra tijd die ons nu gegeven wordt zullen we zo slim mogelijk gebruiken."

Olympisch kampioene in de Laser Radial, Marit Bouwmeester, toonde eveneens haar volle begrip: "Een logische beslissing; de volksgezondheid gaat voor alles. Ook een beetje balen, dit is waar je 4 jaar lang elke dag voor traint en ik ben er klaar voor. Als het dit jaar niet kan, dan doen we het volgend jaar. Voor nu: heel veel sterkte en gezondheid voor iedereen!"

De Spelen zouden van 24 juli tot en met 9 augustus 2020 worden gehouden. Het IOC heeft nog geen nieuwe data bekendgemaakt.

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz