Solide dag voor Heiner op WK Finn

Nicholas Heiner vaart een solide dag en behoudt zijn vierde plaats overall.

19 december 2019

Op de vierde dag van het WK Finn worden in totaal drie wedstrijden gevaren in typische Melbourne omstandigheden. Veel wind en golven: "een goede fysieke test voor de mannen", aldus Jaap Zielhuis, hoofdcoach van TeamNL Zeilen. Nicholas Heiner vaart steady met een 7de en twee keer een 6de plaats. Hiermee behoudt hij zijn vierde plaats overall. 

“Vandaag heb ik een prima solide dag gehad. Ik sta er lekker bij, maar morgen moet er nog wel een schepje bovenop!” Reageert Heiner zodra hij van het water komt. Hij staat samen met de Hongaar Berecz (derde overall) op 34 punten, de Nieuw-Zeelandse Malony komt hier 1 punt achteraan en staat op een vijfde plaats. Alleen de nummer 1, Josh Junior (NZL), staat nu los met slechts 16 punten. Achter hem komt de Britse Giles Scott met 29 punten. Heiner: “Het staat dicht bij elkaar en morgen hebben we andere omstandigheden. Alles is nog mogelijk!”

Morgen staan er weer drie wedstrijden op het programma. De wind draait komende nacht naar het noorden waardoor er een aflandige wind wordt verwacht, met bijkomende temperaturen van 40 graden. Zielhuis: “Het is nu dus zaak om te herstellen en er morgen weer te staan.”

Op zaterdag 21 december vindt de medal race plaats.

Meer informatie over het WK is te vinden op:
http://sailingresults.net/?ID=80280 

 

Fotocredits: Robert Deaves

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz