Voorbeschouwing WK 470: Zegers en Berkhout klaar voor eerste WK in 1,5 jaar

6 maart 2021

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zeilen sinds 2019 samen in de olympische 470 klasse. Als duo plaatsten ze zich in 2019 voor de Olympische Spelen van Tokio met een 12de plaats op het WK 470 in dat jaar. Maar die Spelen werden uitgesteld. Dat gaf ze de kans om als team te groeien, om samen echt één te worden. Volgende week kan het duo van TeamAllianz zich eindelijk meten op het WK 470 in Vilamoura, Portugal van 8 tot en met 13 maart 2021.  
 

De lat ligt hoog

Voor Lobke Berkhout is de het doel duidelijk. De zilveren (Beijing 2008) en bronzen olympische medaille (London 2012) in de 470 klasse heeft ze al. Ook Zegers werd, met een andere zeilpartner, al eens vierde op de Olympische Spelen van Rio in 2016 n de 470 klasse. Dus de lat ligt hoog voor dit team. Het uitstel van de Spelen geeft ze de kans om aan die ambitie te werken. Lobke Berkhout legt uit waar ze staan.
 

Berkhout “Eindelijk is het zover”

Het is eindelijk zover. Na meer dan 1,5 jaar mogen we het weer opnemen tegen al onze concurrenten. We zijn heel blij om iedereen weer samen aan de start te zien na zo een lange tijd. We voelen ons sterk en hebben deze winter hard gewerkt. Op meerdere vlakken zijn we sterker en stabieler geworden. De snelheid is er in vrijwel alle  condities en dat maakt het makkelijker om met onze kop buiten de boot te zijn en het spel te spelen. Samen zitten we in een mooi proces om, door middel van de juiste communicatie, nog meer één persoon te worden in de boot. We willen dit WK gebruiken om dit nog verder door te ontwikkelen.
Als we dit goed doen en ons kop fris houden denken we een mooi resultaat te kunnen neerzetten. In de oefenraces hebben we al goede dingen laten zien. Het ziet er naar uit dat we een ‘lichtweer’ evenement krijgen. Voor ons een mooie uitdaging om daarin stabiele serie neer te zetten.”
 

Website evenement: https://2021worlds.470.org/en/default/races/race

Uitgelichte artikelen

470

De partners van TeamAllianz