Windsurfer Kiran Badloe wereldkampioen RS:X, Lilian de Geus voert klassement WK aan

26 april 2021

Op de voorlaatste dag van het Wereldkampioenschap windsurfen in het Spaanse Cádiz verzekert Kiran Badloe zich van de wereldtitel in de olympische RS:X klasse. Met de medalrace nog in verschiet op 27 april is de voorsprong van Badloe op zijn naaste concurrent Byron Kokkolanis (GRE) zo groot dat de windsurfer van TeamAllianz al zeker is van zijn derde wereldtitel op rij. Badloe zijn trainingspartner Sil Hoekstra staat 12de en plaatst zich daarmee net niet voor de medal race op 27 april met de beste tien van het klassement.

Badloe gaf de volgende reactie: “Wat een top week zo. Echt super lekker dat we het EK winnen met heel weinig wind en hier met dikke wind ook steeds lekker voorin mee doen. En dan in een week waarin we relatief weinig races varen, toch al voortijdig winnen. Dat is super, weet je! Dat waren dingen die Dorian deed. Dit kan ik nu ook op mijn lijstje erbij schrijven. Heel gaaf. En fijn ook dat we als team samen met Sil (Hoekstra red.) door kunnen gaan en dat dit gewoon goed uitpakt. Dat we laten zien dat de samenwerking die ik met Dorian had gewoon voortgezet kan worden en we nog steeds vooraan varen. Dus echt heel blij mee. Derde WK op rij, natuurlijk super speciaal. Morgen nog lekker een rondje varen, maar we gaan natuurlijk wel gewoon voor de winst.”

Gaat Lilian de Geus ook voor haar derde wereldtitel?
Lilian de Geus voert het klassement bij de vrouwen aan en heeft drie punten voorsprong op de Franse  Charline Picon.  Bij de vrouwen zijn de onderlinge verschillen kleiner. In de medalrace met de beste tien van het klassement om de dubbele punten, maken de eerste vier deelnemers nog theoretisch kans op het goud. Zaak voor De Geus om op 27 april, in de medalrace de Franse, de Israëlische en de Poolse tegenstander achter zich te houden.  
 
De Geus analyseert en kijkt vooruit: “Het was een lastig dagje toch wel. Die laatste twee races nam de wind heel erg toe en heb ik helaas te veel verloren op slechte ‘lay lines’ (aanvaren van de boei red.). Maar de speed was goed. Het is echt lange tijd geleden dat we zulke harde wind gehad hebben. Dus eigenlijk heel goed om weer eens zo een beuk wind te hebben. Morgen de medalrace wordt spannend. We gaan gewoon proberen mijn eigen race te varen en voor de winst te gaan. Dan zien we wel waar het schip strandt. Maar het is een heel goed leermoment voor de Spelen. Hier zijn zeven dames die allemaal een kans maken, ook straks in Tokio. Het is gewoon een perfecte oefening voor de Spelen. Ik heb er heel veel zin in.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil

De partners van TeamAllianz