Zegers en Berkhout hebben nog zicht op goud op WK 470

12 maart 2021

Op de voorlaatste dag van het WK 470 in het Portugese Vilamoura behouden Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zicht op het goud. Met een vierde en een 15de plaats in race 10 en 11 plaatst het team zich in de tweede positie voor de afsluitende medal race. In die race strijden de beste tien teams van het klassement voor de dubbele punten. Met drie punten achterstand op de leiders, moeten Zegers en Berkhout in elk geval de leiders in het klassement, Mas Depares en Cantero Reino, minimaal twee posities achter zich houden voor het goud.

Afrodite Zegers zegt: “We houden het spannend tot het einde. Goed gevaren vandaag. Super tricky  omstandigheden in de laatste race. Door een winddraaiing lagen we weer achteraan en moesten we weer voor de laatste meters knokken. En dan weet je, het is pas over bij de finish.” 

“De hele week is heel goed gegaan. De meeste punten hebben we op dag één laten liggen toen wij een 22 scoorden. Die had ook in de top tien kunnen zijn. Daar leer je van. Maar dat heeft ook de push gegeven tijdens de hele week om te blijven knokken.” 

“Dit resultaat geeft ons veel vertrouwen richting de Spelen. We zien progressie als gevolg van al dat harde werken tijdens de wintermaanden. Dus dat is super fijn. We horen nu bij de top. Dat is lekker maar we moeten nog veel progressie laten zien.” 

Wat is jullie plan morgen? 
“In de medal race ligt de top 4 heel dicht bij elkaar. Dus je wilt ze allemaal in de gaten houden maar ook een boot tussen ons een de Spaanse houden. Wij zijn blij om mee te vechten voor een medaille. We gaan onze kracht benutten. Blijven communiceren. Focus op het teamwork, zoals we de hele week hebben gedaan. Focus op het proces, want dat heeft ons ook hier naartoe gebracht.” 

//einde
 

De partners van TeamAllianz