Afrodite Zegers en Lobke Berkhout starten Europees Kampioenschap

2 mei 2021

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout starten vandaag het Europees Kampioenschap in de olympische 470 klasse. De wedstrijden worden gezeild voor de kust van Vilamoura, Portugal, op exact dezelfde locatie als de recent gehouden Wereldkampioenschappen in deze klasse. Dit EK eindigt met een medalrace op zaterdag 8 mei. Op het recente WK eindigden de twee TeamAllianz zeilsters nog op een tweede plaats.

Berkhout en Zegers (foto Richard Langdon)
Berkhout en Zegers (foto Richard Langdon)

Dit EK is voor dit team geen piekevenement maar een procesevenement zoals ze het zelf omschrijven. Het beste materiaal is al op weg naar Tokio en het doel is om hier nog wat puntjes op de i te zetten en te blijven werken aan de communicatie aan boord. Afrodite Zegers gaf op zaterdag 1 mei de volgende voorbeschouwing:
 
“Net de laatste training gehad. Morgen beginnen de wedstrijden. Typisch, hebben we hier de hele week met zeewind getraind, gaat die vanaf morgen vanaf het land waaien. Dat worden weer spannende races, net als met het WK. Maar we hebben er wel veel zin in. Het blijft vooral een procesevenement voor ons. We zijn hier niet met ons beste materiaal. Het is vooral een goeie kans te blijven werken aan communicatie, waar we afgelopen winter veel aandacht aan besteed hebben. En de focus is op de snelheid voor de wind. Oh, ja ook we gaan ook nog een beetje genieten van een van de laatste wedstrijden van dit seizoen. Het is belangrijk om alle wedstrijden mee te pakken. Heel fijn dat dat mag en kan. Kortom, we hebben er zin in en gaan er weer knallen.”

Website en uitslagen

Berkhout en Zegers (fotograaf Richard Langdon)
Berkhout en Zegers (fotograaf Richard Langdon)

Uitgelichte artikelen

Topsport 470

De partners van TeamAllianz