Bekkering en Duetz eindigen als 4de op EK 49er FX

4 oktober 2020

Op het EK 49er op de Oostenrijkse Attersee eindigen Annemiek Bekkering en Annette Duetz op een vierde plaats. Op de laatste dag wisten de tweevoudig wereldkampioenen de stijgende lijn door te zetten. Kort samengevat stonden Bekkering en Duetz vanaf dag één op achterstand met twee matige races. Gedurende de week toonden ze veerkracht en kwaliteit en kunnen nu enigszins tevreden terugkijken op een lastig EK.

Annemiek Bekkering zei na afloop: “We zijn om kwart over zeven begonnen vanochtend en vanaf 10 uur twee potjes kunnen varen in de zuidenwind die hier vaak in de ochtend staat. Na de lunch hebben we nog twee wedstrijden in de noordenwind gevaren. Voor ons was dit een goede dag. Maar het was niet genoeg. We hebben gewoon te veel punten laten liggen in het begin van de week. Wel zijn we echt heel blij dat we nog zoveel plekken terug konden pakken. Wat wel positief is dat we veel aandachtspunten hebben die we meenemen deze winter om onszelf te verbeteren.”
 

Bekkering en Duetz meest rechtse boot (fotograaf Tobias Störkle)
Bekkering en Duetz meest rechtse boot (fotograaf Tobias Störkle)

Bondscoach Jaap Zielhuis was ter plekke en voegde het volgende toe: “Annemiek en Annette hebben degelijk gezeild. We hebben met Kiel en dit EK eindelijk weer twee wedstrijden kunnen varen na de lock down als gevolg van de Corona maatregelen. Dit is belangrijk, om te weten waar we staan en wat ze deze winter moeten doen en waar we de nadruk op moeten leggen. Kortom het is goed dat we weten wat het huiswerk is.”

Klassement vrouwen na 11 (10 in silverfleet) races
  

Pos Naam bruto Netto*
1 Tina Lutz / Susann Beucke (GER) 52 38
2 Helene Naes / Marie Rønningen (NOR) 62 42
3 Julia Gross / Hanna Klinga (SWE) 70 52
6 Annemiek Bekkering / Annette Duetz 52 36
16 Willemijn Offerman / Elise de Ruijter 124 101
22 Svea Karsenbarg / Cecile Janmaat 138 112
35 Florine Bramervaer / Emma Siewers** 128 108
       

 
** Andere score vanwege silverfleet – minder wedstrijden
*Netto score minus schrapresultaat
 
Volledige einduitslag hier

Uitgelichte artikelen

49erFX

De partners van TeamAllianz