Wisselende resultaten voor Bekkering & Duetz op WK 49erFX

4 december 2019

Op de eerste dag van het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX kwamen de dames in de 49erFX niet aan zeilen toe vanwege een stevige wind. De tweede dag gaf minder wind en konden er vier wedstrijden gevaren worden. Annemiek Bekkering en Annette Duetz kenden een lastige dag, maar sloten deze wel winnend af.

Met een 17, 7, 11 en 1 staat het team nu negende overall. “De resultaten zijn nog niet super goed, maar ook niet dramatisch”, geeft Annemiek aan. In de resultaten is te zien dat ook de andere teams wisselend hebben gevaren, de totaalscores liggen hierdoor niet ver uit elkaar. “We staan er nog prima bij, alles kan nu nog. Wel moeten we de komende dagen netjes blijven varen en hebben we iets minder ruimte voor grote fouten. Dus gaan we extra focussen dat dat niet gebeurt.”

Blijven hard werken
Omdat de eerste dag geen wedstrijden zijn gevaren, staan er voor donderdag ook weer vier wedstrijden op het programma, in plaats van de eerder aangegeven drie. “Vandaag hadden we een beetje moeite met het op tijd door te hebben hoe we het beste de baan over konden. Daar gaan we morgen aan werken zodat we dit eerder zien en daar nauwkeuriger naar kunnen varen. Natuurlijk blijven we ook gewoon hard werken en vechten voor iedere plaats. Dat hebben we vandaag ook gedaan, superfijn ook dat we die laatste wedstrijd goed hebben gevaren en konden winnen.”

Ook bij hun trainingspartners, Odile Aanholt en Cecile Janmaat, zijn wisselende resultaten te zien. Met een 14, 8, 3 en 9 staan zij nu op een elfde plaats overall, met slechts 1 punt verschil op Annemiek en Annette.

Op koers voor landenplek
In de 49er varen ook Bart Lambriex en Pim van Vugt vier wedstrijden. Zij begonnen de dag vanuit een derde plaats overall na een sterke openingsdag. Met vandaag een 4, 7 ,9 en 12 eindigen ze de dag op een negende plaats overall. Hiermee liggen ze nog steeds op koers voor een landenplek voor de Olympische Spelen komende zomer. 

Voor donderdag staan er vier wedstrijden op de planning. De 49er start om 11.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd) en de 49erFX start om 14.00 uur (02.00 uur Nederlandse tijd).

Voor meer informatie en uitslagen klik je hier

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz