Vier medaillekansen voor TeamNL Zeilen in Kiel

Na drie dagen racen gaan Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner nog steeds aan kop in de Kieler Woche. Morgen volgen nog twee fleetraces om de einduitslag te bepalen.

12 september 2020
Marit Bouwmeester (archiefbeeld, fotograaf Sander van der Borch)
Marit Bouwmeester (archiefbeeld, fotograaf Sander van der Borch)

Na drie dagen racen gaan Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner nog steeds aan kop in de Kieler Woche. Beide TeamNL zeilers, die al geplaatst zijn voor Tokio 202One, hebben in punten een gat geslagen naar de achtervolgers. Morgen volgen nog twee fleetraces om de einduitslag te bepalen. Ook Bart Lambriex en Pim Vugt maken nog kans op de eindoverwinning. Het duo in de 49-er klasse staat slechts 1 punt achter de Deense leiders Warrer / Precht-Jensen.

 

“Blij om weer te racen”

Niet alleen Marit Bouwmeester gaat goed in Kiel. Trainingspartner Maxime Jonker staat op een zesde plaats in de Laser radial klasse met 46 deelnemers uit 16 landen.

 

Bouwmeester zei het volgende: “Ik ben heel blij om weer te racen. Maar het is wel wennen met zulke lange dagen op het water. We merken het fysiek ook wel met negen races in drie dagen. Dat is best veel. Maar we gaan goed met ons team en het is een goede test en voorbereiding op het EK.”

 

Klassement Laser radial

Nicholas Heiner in de gele trui (fotograaf Robert Deaves / Finn klasse)
Nicholas Heiner in de gele trui (fotograaf Robert Deaves / Finn klasse)

Heiner ook een gat geslagen

Nicholas Heiner heeft in de Finn klasse ook een klein gat geslagen naar de nummer twee Niels Theuninck uit Zwitserland. Theuninck is ook Heiner zijn trainingspartner in Scheveningen geweest in de afgelopen Corona-periode. Morgen staan nog twee races op de agenda om de einduitslag te bepalen.

 

Heiner zei: “Er is veel wind voorspeld voor morgen, 30-35 knopen. Ik ben benieuwd of er wel gevaren wordt. Ik heb daar wel zin, nog even vol gas geven. We varen netjes. Het niveau in de Finn in Kiel is niet heel hoog. Er zijn zo’n acht goede Finn zeilers met Niels en mij erbij. Maar het is goed om te racen en we moeten nog steeds constant varen en goed opletten. Ik kijk er naar uit om te racen morgen. En dan op naar het Nederlands Kampioenschap volgende week in Medemblik.”

Klassement Finn

Bart Lambriex en Pim van Vugt (archiefbeeld, fotograaf Richard Langdon)
Bart Lambriex en Pim van Vugt (archiefbeeld, fotograaf Richard Langdon)

Lambriex en Van Vugt stevenen af op een podiumplaats en benodigde halve nominatie

In de 49-er klasse bij de mannen stevenen Bart Lambriex en Pim van Vugt af op een podiumplaats in Kiel in een veld met 56 deelnemers uit 16 landen. Dit Nederlandse team laat steeds vaker van zich horen in de internationale top, maar is nog niet zeker van kwalificatie voor Tokio 202One. Met een eindresultaat bij de top zes landen in Kiel scoren Lambriex en van Vugt in elk geval de nog benodigde halve olympische nominatie.

Klassement 49-er

 

Annemiek Bekkering en Annette Duetz maken nog kans op podium

Annemiek Bekkering en Annette Duetz staan vijfde in het klassement met een score van 2, 4, 20 en 9 op 12 september. Daarmee staan ze maar twee punten verwijderd van het brons, dus een medaille in Kiel is nog mogelijk.

 

Annemiek Bekkering zei: “Er stond  goede wind vandaag, die nam ook goed toe. Dat was wel tof. We gingen o.k., starts waren goed, maar we zaten er net niet helemaal lekker in met de winddraaiingen. Het gaat niet slecht, maar er zit meer in. Dat is altijd wel een beetje balen, maar we gaan er zeker voor om nog een medaille te pakken morgen.”

Klassement 49-er FX

Uitgelichte artikelen

De partners van TeamAllianz