Dure punten op een verder goede dag op WK 49er en 49erFX

5 december 2019

De strijd op het WK 49er en 49erFX is nog lang niet beslist. Wel wordt het nog spannend de komende dagen. Annemiek Bekkering & Annette Duetz laten in hun eerste wedstrijd van vandaag punten liggen waardoor ze weinig ruimte meer hebben voor fouten. Ze herpakken zich goed in de overige drie wedstrijden en scoren een 3, 2 en een 1. De dames staan nu vijfde overall.

Een dag eerder hadden Annemiek en Annette nog aangegeven eerder door te willen hebben hoe de baan gevaren moet worden. In de eerste wedstrijd vandaag gaan ze hier toch de mist in. “We kwamen op een goede positie boven, maar hadden vervolgens een enorme error bij de bovenboei. We hadden hem verkeerd ingeschat, lagen te ver weg om hem te halen. Iedereen kwam ons toen voorbij gezeild en wij maakten het niet meer goed. Hier hebben we even flink van gebaald en kort besproken. Daarna geprobeerd weer wat scherper te varen. De starts gingen we steeds aanvallender varen en vanaf daar ging het steeds beter.”

Dit is te zien in de uitslagen van de laatste drie wedstrijden, ze sluiten de dag wederom af met een winnende pot. “Die laatste wedstrijd hebben we dik gewonnen, dat was top. Al met al best een goede dag gevaren, alleen die eerste wedstrijd is een dure.”

Ook Odile van Aanholt en Cecile Janmaat hebben een best goede dag, met eveneens één dure wedstrijd. Zij laten in de derde wedstrijd de punten liggen en staan nu met 6 punten verschil, slechts 1 plek onder Annemiek en Annette.

In de 49er zakken Bart Lambriex en Pim van Vugt van een negende naar een vijftiende positie. Qua puntenaantal zitten ze nog dicht tegen de top 10 aan. Ze zijn hiermee nog steeds in de strijd voor een landenplek.

Alle Nederlandse teams naar Gold Fleet
Alle drie de Nederlandse teams starten morgen in de Gold Fleet. De beste tien teams uit deze fleet varen op zondag de afsluitende medal race. Annemiek: “Dat wordt extra spannend! We gaan een plan maken voor morgen zodat we er vanaf moment 1 scherper op zitten. We hebben nog drie dagen om hard te varen en de Brazilianen (red: momenteel op de eerste plek) te pakken. Er kan nog veel gebeuren de komende dagen, we hebben er zin in.”

Voor meer informatie en uitslagen, klik hier

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz