Goud voor windsurfster Lilian de Geus bij World Cup Final Marseille

8 juni 2019

Nederlands RS:X-windsurfster Lilian de Geus heeft bij de World Cup Final in Marseille het goud veroverd. Ze ging haar medalrace in vanuit de 1e plaats overall en was al verzekerd van een podiumplaats. Om het goud te winnen moest zij de Britse Saskia Sills en Italiaanse Flavia Tartaglini tijdens de medalrace achter zich zien te houden. Dat lukte. De Geus finisht de medalrace als 3e, Tartaglini en Sills resp. als 8e en 9e.

De Geus zette in Marseille een zeer consistente reeks neer, ondanks de wisselende omstandigheden: “Ik ben heel blij. Vorig jaar miste ik het goud net in de medalrace, maar nu heb ik wel het goud kunnen pakken”, vertelt de Geus vanaf het water van Marseille.

De windsurfster bleek uitermate goed in vorm bij de World Cup: “Ik voelde me heel goed hier. We hadden mooie condities, van alles wat. Ik heb een consistente reeks neergezet en dat was nodig om deze week te kunnen winnen!

En hoewel de regerend Wereldkampioene en regerend Europees kampioene meermaals heeft bewezen op het hoogste podium thuis te horen, blijft ze kritisch kijken naar haar “Road to Tokyo”: “Ik voel me al best wel klaar voor Tokio, maar het kan altijd beter. We zijn ieder event weer scherp op de focuspunten waar we aan verder werken. Zo proberen we elk jaar een stukje beter te worden. Stap voor stap, en dan hoop ik in Tokio op m’n best te zijn.”


Eindklassement RS:X-women

  1. Lilian de Geus (NED), 33 pnt

  2. Saskia Sills (GBR), 56 pnt

  3. Flavia Tartaglini (ITA), 58 pnt

  4. Katy Spychakov (ISR), 60 pnt

  5. Noy Drihan (ISR), 74 pnt

 

Voor meer resultaten, kijk je op: https://www.manage2sail.com/nl-NL/event/d77c73e2-4f87-4100-a9ab-c2255ef95760#!/results?classId=552d282f-13f0-4213-ac71-ccc8b5ece6b5

Fotocredits: Sailing Energy / World Sailing

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz