Heiner houdt hoofd koel op lastige tweede dag in Melbourne

Nicholas Heiner weet op licht weer dag een zevende en een vijfde plaats te behalen. Hij staat nu vierde overall.

17 december 2019

De tweede dag van het Wereldkampioenschap Finn in Melbourne is gevaren in zeer lichte omstandigheden. Na een lange dag op het water, met veel wachten, weet Nicholas Heiner een zevende en een vijfde plaats te behalen. Hij staat nu vierde overall.

“Vandaag was geen makkelijke dag”, reageert Heiner. “Het was moeilijk te zien waar de wind het eerst is. Het veld is heel ‘breed’, dan kunnen kleine verschillen grote gevolgen hebben. Gelukkig heb ik mijn hoofd koel gehouden. Dit komt mede door de hair cut die ik van mijn fysio Mark Haak kreeg.” De eerste wedstrijd is gevaren in 6 tot 8 knopen wind, de tweede wedstrijd trok de wind iets aan naar 10 knopen. Op het WK varen de Finnen relatief lange wedstrijden vergeleken met bijvoorbeeld World Cups. Veel favorieten hebben hierdoor al een slecht resultaat genoteerd.

Ondanks dat het geen makkelijke dag was, weet de Finn zeiler vier plekken te stijgen op deze tweede dag. Hij staat nu vierde overall: “Ik moet nog wel een stapje erbij zetten, de Nieuw-Zeelanders zijn goed in vorm.”

De komende dagen lijkt het weer ook te veranderen, de wind draait naar het noorden en de temperatuur gaat stijgen. “We hebben nu twee dagen een mooie ‘sea breeze’ gehad, morgen krijgen we een aflandige wind en wordt het met 40 graden een stuk warmer. Er gaat dus een hoop veranderen de komende dagen, ik kijk ernaar uit.”

Morgen staan er opnieuw twee races op het programma. Tot en met vrijdag worden er in totaal 10 races gevaren. Op zaterdag 21 december vindt de medal race plaats.

Meer informatie over het WK is te vinden op:
http://sailingresults.net/?ID=80280 

Fotocredits: Robert Deaves

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz