Nicholas Heiner vanaf maandag 16 december in actie op WK Finn

Van maandag 16 t/m zaterdag 21 december vindt het WK Finn plaats in Melbourne (Australië). Nicholas Heiner komt namens Nederland in actie.

15 december 2019

Van maandag 16 t/m zaterdag 21 december vindt het WK Finn plaats in Melbourne (Australië). Nicholas Heiner komt namens Nederland in actie en vecht op dit WK voor het eremetaal. Heiner is al geplaatst voor de Olympische spelen van 2020. 

Heiner kent de plek goed en heeft er al vaker wedstrijden mogen varen. “De eerste keer dat ik hier heb mogen zeilen was in 2011 in de laser. Sindsdien heb ik hier meerdere wedstrijden gevaren, waaronder vorig jaar Sail Melbourne en de Finn nationals.” Melbourne is uniek in zijn extreme weer/wind omstandigheden zo geeft de Nederlandse Finn zeiler aan: “Laatst hadden we een dag met 42 graden en aflandige wind uit het noorden met een sterke 40 knopen. Binnen een half uur draaide de wind volledig en kwam hij uit het zuiden, ‘de pacific’ met 50 knopen en 18 graden”. 

De volledige top is op dit WK aanwezig en Heiner verwacht dan ook dat het een zware wedstrijd wordt: “Ik verwacht dat mijn grootste vier concurrenten de twee Nieuw-Zeelanders Josh Junior en Andy Malony, de Engelsman en Olympisch kampioen Giles Scott en de huidige wereldkampioen, de Hongaar Bercz Zsombor zijn. Daarnaast zijn er nog wat outsiders zoals de Griek Ioannis Mitakis die de laatste tijd wel goed vaart.” 

De Finn zeiler geeft aan geen uitgesproken verwachtingen te hebben voor dit evenement: “Ik denk dat het een hele mooie en interessante week gaat worden. Het is moeilijk in te schatten waar ik sta, aangezien ik bijna geen enkele concurrent heb gezien na mijn laatste wedstrijd in Japan. We hebben sindsdien een intensieve trainingsperiode achter de rug. In Scheveningen heb ik met een internationale trainingsgroep goed kunnen trainen, waarna ik in november twee weken hier in Melbourne heb kunnen zeilen. Op dit moment ben ik goed uitgerust en hebben we vandaag een goede eerste dag op de plas gehad. Laat het WK maar komen!”

 

Fotocredits: Pedro Martinez/Sailing Energy
 

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz