Het Watersportverbond schrijft zich in voor het 2020 Offshore World Championship

Kwartiermaker Gerd-Jan Poortman roept Offshore zeilteams op zich te melden

10 januari 2020

Recentelijk heeft World Sailing bekend gemaakt hoe het format en het kwalificatieproces er uit gaat zien voor de mixed doublehanded offshore World Championship 2020, en wat daarvoor de kosten zijn. Het Watersportverbond heeft zich ingeschreven voor een landenplek, om daarmee de mogelijkheid te creëren om een topteam af te vaardigen naar deze wereldkampioenschappen.

Omdat het Watersportverbond met TeamNL Zeilen nog middenin de lopende Olympische cyclus naar Tokio zit, moeten er prioriteiten gesteld worden. Daarom zal er in 2020 nog geen, door het Watersportverbond gestuurd, programma lopen. De kosten die verbonden zijn aan deze discipline zijn aanzienlijk hoger dan in andere klassen en vragen dus sowieso om slimme constructies richting 2024, waarbij de deelnemers zelf een financiële inbreng leveren. Het Watersportverbond maakt zich hierbij sterk voor het samenbrengen van sporters en de vorming van nieuwe partnerships tussen verenigingen, boot-eigenaren en sponsoren.

Voor het WK 2020 vertrouwt het Watersportverbond erop dat er teams gevormd kunnen worden die aan de kwalificatie-eisen kunnen voldoen en die de kosten kunnen dragen​. ​Vandaar dat er een inschrijving, inclusief aanbetaling is gedaan.

Indien meer dan 20 landen zich aanmelden zal er eerst een Europees kwalificatie-evenement gevaren worden. Indien meer dan 1 Nederlands team wil deelnemen zal het Watersportverbond een nationale kwalificatie-procedure vaststellen.

Het Watersportverbond roept teams op die deelname aan het WK Offshore 2020 ambiëren op zich te melden. Dat kan door contact op te nemen via: gerdjan.poortman@watersportverbond.nl

 

2020 Offshore World Championship

  • Locatie en datum: Malta, 10-22 oktober 2020. Samen met de Rolex Middle Sea Race
  • Eén team bestaat uit 1 man en 1 vrouw
  • De race zal ongeveer 3 nachten, 4 dagen duren
  • Boot: L30 kielboot
  • Geïnteresseerde Nederlandse teams schrijven in door een plan van aanpak te presenteren aan het Watersportverbond waaruit blijkt dat ze aan alle inschrijfeisen kunnen voldoen
  • Bij inschrijving van meer dan 20 landen, zal er een europese qualifier gevaren worden
  • Bij aanmelding van meerdere teams uit Nederland zal er een selectieprocedure worden vastgesteld
  • Vooralsnog dienen alle kosten door het team gedragen te worden
  • De deadline voor inschrijven Nederlandse teams is 1 maart 2020

Meer informatie over het evenement en de inschrijving is te vinden in het volgende document van World Sailing:

en via onderstaande links:

https://www.sailing.org/2020-offshore-worlds.php

https://www.youtube.com/watch?v=G5JMT8gv2q8

 

Foto's: Stefano Robotti / L30 Class

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz