Nederlandse zeilers starten goed op EK Laser

Na twee races staat Marit Bouwmeester op een gedeelde eerste plaats in een veld

8 oktober 2020

Op de eerste dag van het Europees Kampioenschap Laser en Laser radial begonnen de Nederlanders goed. Na twee races staat Marit Bouwmeester op een gedeelde eerste plaats in een veld met 107 deelnemers. Vanwege de grote hoeveelheid deelnemers zeilen ze in twee groepen, vandaar de gelijke score. Mirthe Akkerman staat op een gedeelde vierde plaats. Bij de mannen staat Duko Bos 11de van de 126 deelnemers en in de Laser radial mannen staat Paul Hameeteman derde in een veld van 30 deelnemers.

Marit Bouwmeester is blij
“Vandaag dag één. Het is hier wel ok eigenlijk. We zijn natuurlijk superblij dat we weer kunnen racen en een EK hebben. Er staat hier vaak een aflandige wind, dat is niet echt makkelijk omdat de wind dan niet zo stabiel is in kracht en richting. Normaal zou je zeggen dat wordt een lange week, maar dit racecomité was lekker efficiënt. Twee goede resultaten om mee te beginnen, dus ik ben wel blij.”
 
Laser radial coach Roelof Bouwmeester happy met eerste dag
Coach Roelof Bouwmeester noemde ook de moeilijke omstandigheden dankzij de aflandige wind, verder zei hij het volgende. “Het is toch altijd weer even spannend, hun eerste wedstrijd na zo een lange periode zonder. De dames zeilen over het algemeen goed tot zeer goed. Ik ben blij met wat ik gezien heb en de ze laten alle vier technisch het niveau zien dat we ook in de trainingen hebben gehaald. Af en toe een beslissing die misschien wat beter kan maar over het algemeen zeer happy met de eerste dag.”
Uitslagen: https://events.pya.org.pl/2020-laser-senior-european-championships-open-european-trophy,e34
  
Event website: http://eurilca.org/2020-laser-senior-european-championships/

Uitgelichte artikelen

Laser Standard Laser Radial

De partners van TeamAllianz