Nicholas Heiner stijgt naar 7de plaats op EK Finn

Nicholas Heiner won race acht en sloot daarmee de vierde dag van het EK Finn goed af. Met deze score klimt Heiner naar plaats zeven in het algemeen klassement.

5 september 2020

Nicholas Heiner won race acht en sloot daarmee de vierde dag van het EK Finn goed af. In race zeven, eerder op de dag, scoorde de zeiler uit Enkhuizen een 13de plaats. Met deze score klimt Heiner naar plaats zeven in het algemeen klassement. Morgen zondag 6 september is de slotdag van het toernooi met nog twee races op de agenda. De leiding in het klassement is overgenomen door de Hongaar Zombor Berecz. Op de tweede plaats staat de huidig olympisch kampioen Giles Scott uit Engeland.

Nicholas Heiner  (foto Robert Deaves)
Nicholas Heiner (foto Robert Deaves)

Heiner reageerde uit Polen: “Die eerste plaats, dat werd wel eens tijd. Gelukkig begin ik langzaam in het toernooi te groeien. Vooraf was het niet mijn plan om hier te pieken. Mijn focus was op het WK dat pas over een maand van start zou gaan. Maar die is tien dagen voor dit EK afgelast. Al je plannen omgooien is dan lastig. Dit is geen excuus, maar ik heb wel het gevoel dat ik die knop in mijn hoofd nog moest omzetten voor dit EK. Fysiek voel ik me goed. Dus we zijn er nog niet; morgen de laatste dag met nog twee races, er kan nog best veel gebeuren.”

 

Uitslagen: https://events.pya.org.pl/2020-open-finn-european-championship,e23

Selecteer Wyniki in het Poolse menu.

Uitgelichte artikelen

Finn

De partners van TeamAllianz