Succesvolle samenwerking met coach Aaron McIntosh beëindigd

5 maart 2024

Er komt een einde aan de langdurige en succesvolle samenwerking van het Watersportverbond met coach Aaron McIntosh. De Nieuw-Zeelander in Nederlandse dienst heeft sinds 2008 een belangrijke rol gespeeld in het Nederlandse olympische windsurfen en won drie olympische gouden medailles in 2012, 2016 en 2021.

Badloe, McIntosh en Van Rijsselberghe op WK 2018
Badloe, McIntosh en Van Rijsselberghe op WK 2018
Niet haalbaar
De atleten van McIntosh slaagden er niet in om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024. Hierdoor was het voor het Watersportverbond niet haalbaar om door te gaan, omdat alle middelen nodig zijn om de Nederlandse deelnemers in acht olympische zeil- en surfdisciplines optimaal voor te bereiden en een maximale kans op succes te bieden.
 
Indrukwekkend
McIntosh's indrukwekkende carrière, zowel als olympisch deelnemer voor Nieuw-Zeeland en als coach voor Team Allianz, heeft hem gekenmerkt als een van de leidende figuren in de wereld van coaching. Hij hielp zijn atleten aan drie gouden olympische medailles, vijf wereldkampioenschappen, twee Europese titels en talloze wereldbeker podiumplaatsen als coach voor Nederland. Zijn ongeëvenaarde expertise en toewijding hebben de Nederlandse windsurfers naar grote en nieuwe hoogten gestuwd op het internationale podium.
"We zijn Aaron McIntosh ontzettend dankbaar voor zijn onschatbare bijdrage aan het Nederlandse windsurfen gedurende meer dan 15 jaar," zegt hoofdcoach Arnoud Hummel. "Zijn passie, maatwerk en stijl in omgang met elke individuele sporter, hebben tot de ongekend knappe resultaten geleid."
"Gedurende zijn tijd bij Team Allianz, sinds 2008, heeft McIntosh een cultuur van continue verbetering en streven naar perfectie gecreëerd. Zijn strategische benadering van training, gecombineerd met persoonlijke instructie afgestemd op de individuele behoeften van atleten, heeft geleid tot opmerkelijke successen, waaronder meerdere wereldkampioenschappen en de twee olympische gouden medailles van Dorian van Rijsselberghe en de gouden medaille van Kiran Badloe op de Olympische Spelen van Tokio. Het Watersportverbond, de atleten en de technische staf wensen Aaron het allerbeste voor de toekomst," besluit Hummel.
Trots om het oranje te dragen
Aaron McIntosh voegt daaraan toe: "Ik was er trots op dat ik het oranje mocht dragen. Dit was meer dan een baan. De mensen, niet de medailles, hebben me al die jaren doen blijven. Maar dit is het einde van een tijdperk. Het was een hele speciale gezamenlijke reis en het waren meer dan alleen de resultaten die het langdurig en succesvol maakten."

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil Topsport

De partners van TeamAllianz