WK windfoilen 2022 in Brest van start zonder wind

17 oktober 2022

De windfoilers van Team Allianz brachten de eerste dag van het WK iQFOiL door op de kant. De organisatie had twee slalomraces gepland in licht weer, maar ook voor deze wedstrijdvorm was er niet genoeg wind. Voor de rest van de week wordt voor de kust van Brest een groot lagedrukgebied verwacht met veel wind. Het WK is de hele week te volgen, inclusief live streams, via de Facebook pagina van de iQFOiL klasse.

Geen slalomraces in licht weer
Het WK kent een record aantal deelnemers met 102 dames en 164 heren. De twee geplande slalomraces voor dag één zouden sowieso in kleinere groepen gevaren worden om deelnemers zoveel mogelijk gelijke omstandigheden te bieden. Maar ook voor deze lichtweer wedstrijdvorm stond er niet voldoende wind.

De verwachtingen zijn goed
Lilian de Geus maakt zich aan het eind van de dag klaar voor een potje padel en klinkt ontspannen: "Er stond niet meer dan vier knopen wind vandaag, te weinig om te kunnen foilen. En met een record aan deelnemers en de slalomraces die waren gepland duurt het ook best lang."

"Je kunt bij slalom maar met maximaal 24 tegelijk starten. Dat betekent dat er wel 5 of 6 heats gevaren moeten worden om iedereen te laten racen. De vooruitzichten voor de rest van de week zijn goed, we kunnen waarschijnlijk veel wedstrijden varen in veel wind."

Het WK iQFOiL duurt nog tot en met zaterdag 22 oktober.
Meer informatie over het evenement is te vinden op https://iqfoilclass.org/iqworlds2022/

Lilian de Geus op de Allianz Regatta 2022 (foto Sailing Energy)
Lilian de Geus op de Allianz Regatta 2022 (foto Sailing Energy)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil

WK windfoilen 2022 in Brest van start zonder wind