Zegers en Berkhout goed uit de blokken op WK 470, maar ook in de problemen

8 maart 2021

Op de eerste dag van het WK 470 starten Afrodite Zegers en Lobke Berkhout goed met een zevende en een derde plaats voor de kust van Vilamoura, Portugal. Maar in race drie komen ze in de problemen met een Italiaans team en noteert het duo een 22ste plaats. Met die score als schrapresultaat staat het Nederlandse team op een gedeelde vierde plaats van 28 deelnemers. Het evenement duurt nog tot en met zaterdag 13 maart.

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout (fotograaf Richard Langdon)
Afrodite Zegers en Lobke Berkhout (fotograaf Richard Langdon)

Lobke Berkhout gaf de volgende reactie: “Lekker uit de startblokken. We hadden in alle wedstrijden goede snelheid. Het waren hele moeilijke omstandigheden met veel winddraaiingen en drukverschillen. Daar gingen we goed mee om. We hebben veel aan elkaar gehad en in de boot goed gecommuniceerd. Helaas in de laatste race hadden we situatie met een Italiaans team. Wij moesten als gevolg daarvan een strafronde draaien.”

 

“We zijn heel positief over hoe we over de baan gaan, hoe we samen geknokt hebben proberen terug te komen. Dat resulteert in een zesde, eigenlijk gedeelde vierde plek. Voor een eerste dag had het beter gekund, maar ook veel slechter. Dus we zijn tevreden met de eerste twee races. Ook die laatste race zaten we er ook goed bij. Vanaf het begin met een goede start. Wat heel belangrijk is. Het is nog maar de eerste dag en we hebben het gevoel en vertrouwen dat we iedereen aan kunnen.”

 

https://2021worlds.470.org/en/default/races/race-resultsall

 

Uitgelichte artikelen

De partners van TeamAllianz