Achtste plaats voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout bij World Cup Final Marseille

9 juni 2019

Op de slotdag van de World Cup Final in Marseille zijn de Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers & Lobke Berkhout op de 8e plek geëindigd. Het duo kwam de afsluitende medalrace als laatste over de finishlijn door een te vroege start en zakte daarmee van de 5e naar de 8e plaats in het overall klassement.

De zeilsters begonnen sterk aan hun World Cup in Marseille, maar kregen de nodige tegenslagen te verwerken in de loop van het evenement. Door een te vroege start op de 3e dag en een kapseis op de 4e dag telden de dames een aantal extra punten op het scorebord bij. De zeilsters begonnen vanuit een 5e plek aan hun medalrace, met nog kans op het brons. 

Deze race vertrokken de dames echter nogmaals te vroeg van de startlijn. Noodgedwongen moesten ze omdraaien om hun start over te doen. De achterstand met de overige boten werd hierdoor te groot om nog te overbruggen. Zegers & Berkhout finishen hun race als laatste en eindigen de World Cup op de 8e plaats.

“Niet helemaal wat we wilden deze laatste dagen. Vooral van de medalrace balen we wel enorm. Die had echt niet zo gehoeven”, vertelt Berkhout. “Wel zijn we heel blij met onze focuspunten voor dit evenement! We gaan weer goed evalueren en stappen maken.”


Eindklassement 470-women

1. Lecointre / Retornaz (FRA), 41 pnt

2. Mills / McIntyre (GBR), 42 pnt

3. Mas Depares / Cantero Reina (ESP), 70 pnt

4. Bar-Am / Tibi (ISR), 80 pnt

5. Oliveira / Barbachan (BRA), 80 pnt

 8. Zegers / Berkhout (NED), 92 pnt

Voor een overzicht van alle resultaten, kijk je op: https://www.manage2sail.com/en-US/event/d77c73e2-4f87-4100-a9ab-c2255ef95760#!/results?

Fotocredits: Sailing Energy / World Sailing

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz