Annemiek Bekkering en Annette Duetz klimmen naar tweede plaats Lanzarote Regatta

25 maart 2021

Bij gebrek aan grote wedstrijden is voor drie van de tien olympische zeilklassen de ‘Lanzarote International Regatta’ ingelast. Op de voorlaatste dag van deze wedstrijdserie klimmen Annemiek Bekkering en Annette Duetz naar een tweede plaats in de 49erFX klasse. Bart Lambriex en Pim van Vugt bezetten de zevende plaats bij de mannen in de 49er. Beide Team Allianz duo’s zeilen de laatste goldfleet race op 26 maart in de ochtend. Zeer waarschijnlijk plaatsen ze zich beide voor de medal race, met de beste tien van het klassement, in de middag.

Bekkering en Duetz
Bekkering en Duetz

Olympisch kampioen en wereldkampioen strijden om winst
Afgelopen winter heeft een groot deel van Team Allianz getraind op Lanzarote, samen met zeilers uit zo een 20 andere landen wereldwijd. Het enige grote land dat in de 49erFX klasse ontbreekt tijdens deze wedstijdserie is Australië. Morgen, op weg naar de medal race, willen de Nederlandse Wereldkampioenen de leiders in het klassement en de olympische kampioenen uit Brazilië verder onder druk zetten. Nu staan de Brazilianen nog negen punten voor.
 
Annemiek Bekkering was blij en zei: “We hadden echt een goede dag vandaag. Het was superfijn dat we vandaag zo goed hebben gevaren. Gisteren kwamen we er niet uit. Maar vandaag waren we veel meer in de aanval. We wisten ook goed wat we wilden. We gingen ook lekker hard en er stond goede wind. Dus drie mooie potten gevaren.”
 
“Dat is lekker, want nu staan we er weer bij. Morgen hebben we nog de laatste reguliere wedstrijd en dan in de middag de medal race. De weersvoorspelling zegt meer wind. Dus we gaan in de ochtend knallen en kijken of we nog  wat punten kunnen pakken naar boven. En dan in de medal race extra gas erop. Het is spannend.”

Lambriex en Van Vugt NED 49
Lambriex en Van Vugt NED 49

“Eigen niveau halen, dan komt de rest vanzelf”
Bart Lambriex en Pim van Vugt kenden vandaag 25 maart wisselende resultaten. Met een zevende plaats in het klassement lijkt een medaille ver weg voor dit duo, dat zich als laatste Nederlandse team plaatste voor deelname aan de Olympische Spelen in het najaar van 2020.
 
Pim van Vugt zei na de races op 24 maart het volgende. “Prima eerste dag in gold fleet. Constant gevaren. Dat is ook nodig. In de eerste paar dagen tijdens de kwalificatie hebben we wat tegenvallers gehad. Vooral met betrekking tot hoe we zelf zeilden. Daar waren we zelf niet blij mee. Dat hebben we voor een groot deel opgelost en dat willen we zo houden. We gaan het zien. We willen vooral ons eigen niveau halen, als we dat doen, dan komt de rest wel.”  
 
Vandaag, 25 maart halen Lambriex en Van Vugt in de eerste race van de dag in elk geval hun niveau, met een tweede plaats. Maar met de 19de plaats en een diskwalificatie in de laatste race zullen ze niet tevreden zijn geweest.

Alle uitslagen
Website evenement

Klassement 49er 25 mrt
1 DIEGO BOTÍN & IAGO LÓPEZ (ESP)
2 JONAS WARRER & JAKOB PRECHT JENSEN (DEN)
3 ROBERT DICKSON & SEAN WADDILOVE (IRL)
7 BART LAMBRIEX & PIM VAN VUGT (NED)
29 DANIEL BRAMERVAER & MANUS OFFERMAN (NED)

Klassement 49erFX 25 mrt
1 MARTINE GRAEL &KAHENA KUNZE (BRA)
2 ANNEMIEK BEKERING & ANNETTE DUETZ (NED)
3 ALEXANDRA MALONEY & MOLLY MEECH (NZL)
12 WILLEMIJN OFFERMAN ELISE DE RUIJTER (NED)

Uitgelichte artikelen

49erFX 49er

De partners van TeamAllianz