Bekkering & Duetz pakken de leiding op voorlaatste dag WK 49erFX

7 december 2019

De competitie op het WK 49er en 49erFX is sterk, dat blijkt op de voorlaatste dag van het toernooi in Auckland, Nieuw-Zeeland. Bekkering & Duetz klimmen naar een eerste plaats, maar blijven op gelijke punten met de nummer 2. In de 49er varen Lambriex & van Vugt ook weer een paar plekken omhoog naar een achtste plek. Van Aanholt & Janmaat zakken naar een negende plaats.

Het doel van Bekkering & Duetz was het voorbijvaren van de Brazilianen (Martine Soffiatti Grael en Kahena Kunze). Dat lukt ze op de voorlaatste dag: “Vandaag was een moeilijke dag, het was heel spannend en er waren veel veranderingen in de wind. We zijn nu voorbij de Brazilianen door vooral steady te varen en onze eigen wedstrijden te blijven varen.” In de laatste wedstrijd komen Grael & Kunze als 14de over de lijn, Bekkering & Duetz als 13de. “Dat kwam eigenlijk toevallig uit! We hielden ze natuurlijk wel in de gaten, maar we hebben niet bewust zo gevaren.”

Ook Bart Lambriex en Pim van Vugt in de 49er doen goede zaken vandaag. Het voornaamste doel van dit duo is het binnen halen van een landen kwalificatie, hiervoor liggen ze nu op koers. “Het starten vandaag ging weer beter. Alleen de eerste wedstrijd schakelden we onszelf een beetje uit, dat was jammer. Maar over het algemeen hebben we goed gevaren vandaag. Morgen laatste dag, hier gaan we gewoon nog lekker varen.”

Odile van Aanholt en Cecile Janmaat kenden een iets lastigere dag waarop ze onder andere een 15 en een 21 noteren. Wel sluiten ze de dag winnend af. Morgen staan er nog twee fleet races op het programma voor beide klassen. Daarna wordt de afsluitende medal race gevaren.

Bekkering: “Het wordt nog super spannend morgen. Er is iets meer wind en zijn er meer golven voorspeld, dat vinden wij wel heel leuk. We hopen op een goed resultaat!”

  • Fleetraces 49er en 49erFX om 10.30 uur (NL tijd: 22.30 uur)
  • Medal race 49er om 13.55 uur (NL tijd: 01.55 uur)
  • Medal race 49erFX om 14.45 uur (NL tijd: 02.45 uur)

Kijk live mee via: http://49er.org/live

Voor meer info en resultaten klik je hier

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz