Geen wind, geen wedstrijden op derde dag WK Finn

Er wordt niet gevaren op dag 3 van het WK Finn, Nicholas Heiner blijft voorlopig op een vierde plaats overall staan.

18 december 2019

Na twee dagen varen in licht weer, houdt de wind het op de derde dag van het Wereldkampioenschap Finn in Melbourne, Australië, helemaal voor gezien. Er wordt niet gevaren en dus blijft Nicholas Heiner voorlopig op een vierde plaats overall staan.

‘Normaal is het nooit zoals nu,’ dit is een van de meest gehoorde teksten van de locals op grote wedstrijden. Ook hier in Melbourne zou er normaal meer wind staan. Dit bleek in de voorbereiding waar continu een matige tot stevige wind (14 tot 20 knopen) stond. Op het WK hebben de Finn zeilers tot nu toe te maken met veel minder wind.

Terwijl de temperaturen in Melbourne vandaag opliepen tot 40 graden, bleef de wind dus uit. Voor morgen, donderdag 19 december, zien de voorspellingen er positiever uit. Wedstrijdleider Mark Taylor: “Er is een zuidenwind met 10 tot 15 knopen voorspelt voor morgen, hopelijk kunnen we dan drie wedstrijden varen.”

Morgen staan er dus drie races op het programma. Tot en met vrijdag worden er in totaal 10 races gevaren. Op zaterdag 21 december vindt de medal race plaats.

Meer informatie over het WK is te vinden op:
http://sailingresults.net/?ID=80280 

Fotocredits: Robert Deaves

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz