Nederlandse teams blijven goed presteren op dag twee van WK 49er en 49erFX

6 maart 2024

Op de tweede dag van het Wereldkampioenschap 49er en 49erFX blijven de twee Nederlandse teams stabiele resultaten neerzetten in de onvoorspelbare wind tussen Lanzarote en Fuerteventura. Na vier races pakken Odile van Aanholt en Annette Duetz de koppositie over van in totaal 52 deelnemers. Bart Lambriex en Floris van de Werken bezetten na zes gevaren races nog steeds de tweede plaats van het klassement met 71 deelnemers.

Bart Lambriex en Floris van de Werken
Bart Lambriex en Floris van de Werken
Iedere deelnemer heeft één schrapresultaat, dus als je in een serie tegen meerdere slechte scores aanloopt, dan stapelen de punten snel op. De kunst is daarom in deze omstandigheden, te voorkomen meerdere slechte scores neer te zetten. Beide Nederlandse teams doen dat en noteren beide weer een race-overwinning en daarnaast geen slechte scores. Kortom, tot zover constante resultaten.
 
Van Aanholt en Deutz nemen de koppositie over na vier gevaren races. Met die vier races loopt de organisatie twee races achter op schema en gaan ze ook op 7 maart weer een poging doen die wedstrijden in te halen. Op een tweede plaats staat het relatief onbekende Chinese team van Xiaoyu Hu en Mengyuan Shan en op de derde plaats staan de wereldkampioenen van 2023 uit Zweden Vilma Bobeck en Rebecca Netzler.

Bij de mannen zijn in beide groepen wel alle zes geplande races gevaren. Opvallend daar, de Amerikaanse klassementsleiders van dag één bij de mannen Mollerus en MacDiarmid bezetten nu de 11de plaats. De leiding is overgenomen door Erwan Fischer en Clément Pequin uit Frankrijk.  
 
Floris van de Werken licht toe. “We hebben wederom een goeie dag gehad en de scores weer stabiel weten te houden.  Dat lijkt toch wel het verschil te gaan maken deze week. De wind was weer onstabiel alhoewel minder onstabiel dan gisteren. Dus daar zijn we dan ook op ingesteld. We gaan lekker, er zijn een paar dingetjes die we nieuwe nog beter willen doen. Zeg maar finetuning van onze snelheid en hoe we rond de boeien gaan. Dus we blijven daaraan werken en we zien hoe het gaat.”
 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er 49erFX

De partners van TeamAllianz